MasterFlow 9500 til havvindmøller har modtaget typegodkendelsesattest fra DNV GL

MasterFlow 9500 er testet og godkendt i henhold til højeste branchestandard som betyder større sikkerhed og betydelige udgiftsbesparelser på installation og drift af havvindmølleparker.

MasterFlow 9500 fra Master Builders Solutions hos BASF er det første produkt af sin slags, som får en DNV GL-attest (Det Norske Veritas Germanischer Lloyd) for betonkonstruktioner til havs. Typegodkendelsesattesten, der er udstedt af den internationalt anerkendte test- og certificeringsmyndighed, som har specialiseret sig i olie og gas, maritime tjenester samt energi og miljø, bekræfter officielt kvaliteten af den stærke offshore-mørtel.

"At være de første, der modtager denne attest, føles som at have modtaget en pris"

siger Luc Westhof, global key account manager wind turbine grouts hos BASF.

"Attesten dokumenterer, at MasterFlow 9500 er udviklet, testet og produceret i overensstemmelse med de højeste gældende standarder i branchen. Den garanterer samtidig maksimal driftssikkerhed i hele havmølleparkens levetid."

MasterFlow 9500 er en mørtel med ultrahøj styrke til offshoreinstallationer, en såkaldt Exagrout, med dokumenteret træthedsresistens, som betyder sparet tid og holdbar, sikker understøbning af vindmøllefundamenter offshore. Mørtelens hurtighærdnende egenskaber og evnen til at tåle meget lave temperaturer gør, at installation går hurtigere, og at tidsrammerne for installationen forlænges. I løbet af certificeringsprocessen har eksperter fra BASF og DNV GL testet og dokumenteret materialegenskaber, analyseret kvalitetskontroller af relevante aspekter i produktionsprocessen, produktanvendelse og relevante retningslinjer for installation samt dokumentation af kvalitetssikring. Projektleder Andreas Lervik fra DNV GL bekræfter: "BASF har færdiggjort et omfattende certificeringsprogram for produktet MasterFlow 9500. Produktet anses som egnet til lastbærende sammenføjninger, når det bruges i overensstemmelse med de godkendte procedurer og inden for de omtalte anvendelsesområder".

Vurderingen af MasterFlow 9500 blev gennemført iht. DNV-OS-C502 (afsnit 9E). DNV GL implementerede certificeringssystemet for understøbningsmørtler i denne standard for betonkonstruktioner til havs i september 2012. Hensigten var at få en ensartet tilgang til dokumentation af materialeegenskaber og ydeevne for relevante anvendelsesområder. Et detaljeret overblik over materialeegenskaber og konklusioner fra certificeringsprocessen for MasterFlow 9500 findes i typegodkendelsesattesten fra DNV (Nr. K-5944, udstedt 5. august 2014).

Hurtigere installation, beskyttet investering

MasterFlow 9500 reducerer desuden de samlede omkostninger til offshoreinstallationer. Materialet udvikler meget tidligt en høj styrke og kan anvendes ved lavere temperaturer end konventionelle produkter. Den tid, man kan spare med MasterFlow 9500, er derfor en vigtig omkostningsbesparende faktor.

Ved korrekt brug af produktet sikrer MasterFlow 9500 også vedligeholdelsesfri sammenføjninger mellem de rørformede stålkomponenter, der benyttes til offshore vindmøllefundamenter.

"Tildelingen af typegodkendelsesattesten for MasterFlow 9500 giver både FoundOcean, som installationsspecialist, og deres kunder yderligere garanti for dette materiales ydeevne. Dette er særdeles nyttigt og beskytter investeringer i offshore vindkraft", siger Andrew Venn, Marketing Director i FoundOcean, som er en verdensomspændende specialleverandør af vindmølleinstallationer samt faststøbning af olie- og gasplatforme.

MasterFlow 9500 blev for nylig brugt til vindmølleprojektet West of Duddon Sands i England. 108 monopile-fundamenter blev installeret i løbet af kun fem måneder. I 2013 blev mørtelen også brugt i Gwynt-Y-Mor-projektet med 160 monopiles i Det Irske Hav og til sammenføjning af en række test- og demonstrationsmøller fra flere producenter, heriblandt verdens hidtil største havvindmølle med en vingediameter på 164 meter og en kapacitet på 8 megawatt.

Læs mere om MasterFlow grout til vindmøllefundamenter