MasterTop-gulvene fra BASF første modtagere af DGNB Navigator-mærket

Mannheim, Tyskland – den 23. februar, 2015 – Efter registreringen på DGNB's (det tyske råd for bæredygtigt byggeri) Navigator-platform er BASF's MasterTop-produkter nu blevet tildelt DGNB Navigator-mærket. Med dette mærke kan producenten vise sit engagement i bæredygtighed. Samtidig giver mærket kunderne den nødvendige vejledning og gennemsigtighed, når de skal vælge produkter. Kun produkter, der har en produktspecifik miljøvaredeklaration eller lign., tildeles dette mærke.

Prof. Alexander Rudolphi, formand for DGNB, overrakte mærket under BAU 2015 i München til BASF´s repræsentant Uwe Kundel, Sales Director Performance Flooring i Tyskland, Østrig og Schweiz. "Vi er stolte over at være den første producent af fugefri polyuretan- og epoxygulve, der bliver tildelt DGNB's Navigator-mærke. Det afspejler vores konstante fokus på udvikling af miljøvenlige gulvprodukter, der hjælper kunderne med at bygge bæredygtigt og giver dem gennemsigtighed og tydelige information på området", siger Uwe Kundel.

DNGB navigator mærket

Prof. Alexander Rudolphi, formand for DGNB, overrakte DGNB Navigator-mærket til BASF´s repræsentant Uwe Kundel, Sales Director Performance Flooring i Tyskland, Østrig og Schweiz.

Foto: BASF
(sted: BASF's stand
på BAU 2015
München, Tyskland)

Ønsket om et sundt og sikkert miljø har været stigende i mange år. Derfor er bæredygtigt byggeri vigtigere end nogensinde. I denne forbindelse sørger DGNB ikke blot for certificeringer til byggeri. De har også skabt DGNB Navigator – en database med alle de relevante oplysninger om byggematerialer og bæredygtighed (www.dgnb-navigator.de). Desuden giver det nye DGNB-mærke kunderne vejledning og tydelig information. MasterTop-gulvene er nu tilgængelige i denne database med alle de nødvendige data og dokumenter, f.eks. miljøvaredeklarationer (EPD) og Ydeevnedeklarationer (DoP).

MasterTop-gulvene, som er fugefri og uden opløsningsmidler, bidrager til en bæredygtig udvikling, da deres holdbarhed og de lave vedligeholdelsesudgifter medfører en positiv økobalance i hele produktets livscyklus. Gulvene er desuden blevet testet iht. de strenge regler fra AgBB (Den tyske komite for sundhedsmæssig vurdering af byggematerialer), og er i overensstemmelse med standarder for lav emission, som f.eks. den franske VOC-forordning. MasterTop-gulve giver således et sundt indendørsklima og er derfor særlig egnet til anvendelse i skoler, børnehaver, kontorer, butikker og hotelværelser.