50 år med Ucrete – verdens mest solide gulv siden 1969

  • Det optimale gulv til de mest krævende miljøer

  • Holdbart i årtier

  • Hurtig og enkel installation

Ucrete 50 år 

Verdens mest solide gulv fejrer et stort jubilæum: Det er 50 år siden Ucrete-gulvet blev patenteret. Ucrete som indgår i BASF's Master Builders Solutions portefølje, er baseret på en unik polyuretanharpiksteknologi, der gør gulvene usædvanligt resistente over for aggressive kemikalier, ekstrem mekanisk belastning og termiske chok. Ucrete-gulve er særligt egnede til brug i forarbejdningsmiljøer, som er udsat for aggressive kemikalier, f.eks. levnedsmiddel- og drikkevareindustrien, den kemiske industri og medicinalindustrien. Gulvene har en ensartet overflade med et minimalt antal fuger samt skridsikre egenskaber, der giver et sikkert og hygiejnisk arbejdsmiljø, hvor det er påkrævet. De uigennemtrængelige og tætte Ucrete-gulve tåler temperaturer op til 130 °C og opfylder de strengeste krav til hygiejne. Ucrete kan installeres i løbet af få timer eller dage, alt efter hvilken variant, der vælges. Med korrekt installation holder gulvet i årtier.

Oprindeligt et gulv til kemiske anlæg

Udviklingen af Ucrete startede sidst i 1960'erne på baggrund af efterspørgslen efter en robust, holdbar gulvbelægning, der var let at installere i kemiske anlæg. Den perfekte løsning viste sig at bestå af polyuretan som hovedingrediens, dertil en kontrolleret reaktion med vand før påføring og tilslagsmaterialer, som tidligere kun havde været brugt til beton. "Egenskaberne i Ucrete – hvis navn i øvrigt er en kombination af uretan og beton – var intet mindre end en revolution," siger Philip Ansell, Marketing Manager, Ucrete Industrial Flooring Europe hos BASF. "Da Ucrete var modstandsdygtigt over for restfugtighed i underlaget, kunne det installeres hurtigt. Det var en ideel egenskab ved alt renoveringsarbejde, som således kunne udføres praktisk talt uden nedetid. Med de gamle harpiksbaserede løsninger skulle underlaget være helt tørt – hvilket var (og stadig er) både tid- og arbejdskrævende.

Ucrete - Magor Brewery
Ucrete gulvet på Magor Brewery i Wales blev udlagt i 1984 og er stadig i brug

Holdbare gulve til levnedsmiddelindustrien over hele verden

Lige siden dengang er Ucrete-gulvene i stadig større grad blevet brugt over hele verden til projekter, der kræver robuste og holdbare gulve. "Et af de ældste Ucrete-gulve, der stadig er i brug, blev installeret i et bryggeri i Nigeria i 1982", fortæller Ansell, som for nylig demonstrerede gulvets enestående styrke i filmen "Ucrete Destruction Challenge". "I 1975 lagde et stort, internationalt læskedrik-firma i Irland et Ucrete-gulv i et af deres anlæg, og siden da er de fortsat med at bruge Ucrete i deres anlæg over hele verden. Vores kunder ved, at de kan stole på Ucrete-gulvets styrke og holdbarhed – og det er en pålidelighed, de ikke ønsker at give slip på.

Innovative fremskridt

Innovation har været vores vigtigste drivkraft siden 1960, og de store investeringer, vi har gjort i udviklingsaktiviteter gennem årene, har betydet, at vi har nået en række milepæle som for eksempel:

  • 1982: Det første antistatiske, hygiejniske terrazzogulv til medicinalindustrien.

  • 1993: Det første robuste afretningslag med modstandsdygtighed over for termiske chok som påførtes flydende med forbedret ergonomisk udlægning (gulvlæggeren skulle ikke længere ligge på knæ).

  • 2003: Det første system til levnedsmiddel- og drikkevareindustrien med specificerbare, skridsikre overfladeprofiler, hvor sikkerheden var det vigtigste krav.

  • 2011: De første ikke-forurenende, hurtighærdende systemer, der minimerede nedetiden, selv ved lave temperaturer.

  • 2018: Monolitisk, antistatisk gulvbelægning, der tåler termiske chok”.

Bestandige og mijløvenlige gulve

Ucrete er blevet tildelt Eurofins Indoor Air Comfort Gold-certifikat takket være det ekstremt lave VOC-indhold. Dette, sammen med de mange anvendelsesområder og specifikke egenskaber – bestandighed over for ekstrem kemisk og mekanisk og termisk belastning, begrænset vedligeholdelsesarbejde, holdbarhed i flere årtier, hygiejne, skridsikkerhed og elektrostatisk ledeevne, hvis det kræves – gør Ucrete til det perfekte gulv overalt i levnedsmiddel-, drikkevare-, kemikalie- og medicinalindustrien samt inden for luftfart, elektronik-, teknik-, tekstil- og minebranchen – kort sagt alle steder, hvor der kræves modstandsdygtighed over for aggressive driftsforhold.

Ucrete var oprindeligt tilgængelig i to varianter – en glat og en ru version. Med tiden er produktsortimentet udvidet, og nu omfatter det mere end et dusin forskellige løsninger til en lang række udfordrende krav. Fælles for dem alle er den uovertrufne modstandsdygtighed og holdbarhed. Ucrete-gulvløsninger fås over hele verden og installeres af specialuddannede håndværkere. "Når gulvet er korrekt specificeret og installeret, holder det meget længe", siger Ansell. "På denne måde slår vi også et slag for bæredygtigheden. Hvilket spild ville det ikke være at smide gulvet ud efter fem eller ti år? Flere og flere kunder vælger fordelene ved et gulv med lang levetid og undgår således bekostelige nedlukninger af produktionen og udgifter til renovering eller udskiftning.

Mere end 5 millioner m2 Ucrete på ét år

Alene i 2018 er der sammenlagt installeret mere end fem millioner kvadratmeter gulvbelægning med Ucrete-løsninger. Vores fokus er fortsat investering i vores portefølje ved at forbedre de allerede eksisterende produkter og udvikle nye løsninger i tråd med vores kunders behov for på den måde at kunne tilbyde endnu mere attraktive gulve, som også er mere ergonomiske med henblik på installationen."

Du finder yderligere oplysninger om vores produkter og systemløsninger på: www.ucrete.basf.com/dk

Kontakt

Kontakt

Gert Røjkjær
Segment Manager Danmark Performance Flooring BASF

+45 40 56 62 01
gert.roejkjaer@basf.com

Gulv udlagt for 30 år siden og stadig i brug

Gulv udlagt for 30 år siden og stadig i brug

Ucrete UD200 gulv blev udlagt i 1984 og er stadig i brug