Slidstærke, hygiejniske gulve i storkøkken, Egedal Rådhus og Sundhedscenter

Egedal Rådhus og Sundhedscenter, Storkøkken  

Det kombinerede Rådhus og Sundhedscenter var et nyt byggeri i den efter kommunalreformen nyskabte Egedal Kommune, som samlede medarbejdere fra de gamle Ølstykke, Stenløse og Ledøje-Smørum kommuner under ét tag. Helt unikt ligger administrationen her helt tæt på sundhedscenteret med træningscentre, sundhedsvejledning og sygeplejeklinik.

En del af dette nye byggeri er et storkøkken, som servicerer de andre funktioner.

Udfordringen: hygiejne og sikkert arbejdsmiljø

I professionnelle køkkener er strenge krav til hygiejne givet. Derfor var et centralt krav til køkkenets indretning derunder gulvene, at den skulle understøtte et højt hygiejneniveau. Det blev krævet, at gulvene ikke ville give grobund for bakterievækst, samt at de ville kunne tåle rengøring med meget varmt vand og alle typer rengøringsmidler.

Vigtigt var også at skabe et sikkert arbejdsmiljø med korrekt skridsikring af gulvene for at forhindre glide- og faldulykker i et til tider vådt og fedtet miljø.

Overordnet set krævedes et langtidsholdbart, robust og slidstærkt gulv.

Vores løsning: varmeresistente, hygiejniske gulve

I tæt samarbejde mellem bygherre, arkitekten og BASF's gulvspecialister blev det valgt, at der skulle udføres Ucrete HF100RT belægninger på gulvene i storkøkkenet. Ucrete blev oprindeligt udviklet med henblik på industrien og er uhyre robust og langtidsholdbart.

Ucrete DP10 er en belægning med middel skridsikring, som er ideel til områder med lejlighedvise spild og samtidig er den meget nem at rengøre. Belægningen tåler rengøring med - og spild af - meget varmt vand (hedvandsspuling) uden at delaminere og har høj resistens overfor desinfektionsmidler men også citronsyre, eddike, sukker og lign. Desuden er belægningen tæt og giver ingen mulighed for bakterievækst.

Ucrete DP10 tåler også lave temperaturer – ned til -40 °C. Belægningen blev derfor også valgt til gulvene i køle- og fryserum. Ucrete DP10 er smags- og lugtneutralt - også mens det udlægges - og afgiver ikke lugt eller afmag på fødevarer i nærheden.

Projekt: Egedal Rådhus og Sundhedscenter, Storkøkken
Sted: Egedal By, Ølstykke
Projekt afsluttet: 2014
Bygherre: Egedal Kommune
Arkitekt: Henning Larsen Architects
Gulventreprenør: Bjarmodan A/S
Hovedentreprenør: Züblin A/S
Markedssektor: Storkøkkener
Projektets omfang: 250 m2
Anvendte produkter: Ucrete DP10

Læs mere om projektet

Kontakt

Gert Røjkjær

Gert Røjkjær

Segment Manager Danmark Performance Flooring BASF

+45 40 56 62 01